Είμαι μαθηματικός και μουσικός και διδάσκω στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Χρησιμοποιώ τις νέες τεχνολογίες στα μαθήματα με τους μαθητές μου και έχουμε πειραματιστεί σε μικτές μεθόδους διδασκαλίας. Θεωρώ ότι η εκπαίδευση από απόσταση μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά στη βασική εκπαίδευση εμπλουτίζοντας την καθημερινή εκπαιδευτική πραγματικότητα και για τον λόγο αυτό συμμετέχω σε αντίστοιχα επιμορφωτικά προγράμματα άλλοτε ως επιμορφούμενη κι άλλοτε ως επιμορφώτρια.
Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014
Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014
Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014
Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014
Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014
Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014
Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014
Ευκλείδειες και Μη Ευκλείδειες Γεωμετρίες
Ο Ευκλείδης έζησε στην
Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου (~ 325 π.Χ. – 265 π.Χ.) και έγραψε 13
βιβλία Γεωμετρίας γνωστότερα
και ως Στοιχεία. Η Ευκλείδεια Γεωμετρία του πήρε το όνομά της από το ευκλείδειο αίτημα (κι όχι γιατί την έγραψε ο Ευκλείδης) σύμφωνα με το οποίο από σημείο Α εκτός ευθείας ε άγεται μοναδική ευθεία παράλληλη (διακεκομμένη ευθεία) προς την δοθείσα ευθεία όπως φαίνεται στο παρακάτω Σχήμα 1. Η άρνηση του ευκλείδειου αιτήματος δημιούργησε μια σειρά από Μη Ευκλείδειες Γεωμετρίες. Μια από αυτές είναι η Υπερβολική Γεωμετρία την οποία εισήγαγαν οι Lobachevsky (1792–1856) και Bolyai (1802–1860) θεωρώντας ότι από σημείο Ρ εκτός ευθείας l άγονται δύο παράλληλες (m) προς την ευθεία αυτή όπως φαίνεται στο παρακάτω Σχήμα 2.
Σχήμα 1 Σχήμα 2
Μάλιστα ο εικαστικός M.C. Escher (1898–1972) και χωρίς να είναι ο ίδιος μαθηματικός αποτύπωσε την Υπερβολική Γεωμετρία σε πολλά έργα του. Μια ακόμα Μη Ευκλείδεια Γεωμετρία είναι η Ελλειπτική Γεωμετρία σύμφωνα με την οποία από σημείο εκτός ευθείας δεν υπάρχει καμία παράλληλη ευθεία προς δοθείσα ευθεία, δηλαδή δεν υπάρχουν παράλληλες ευθείες (όλες οι ευθείες κάποτε τέμνονται). Ο Riemann (1826–1866) που εισήγαγε την Γεωμετρία αυτή θεωρούσε ότι όλες οι ευθείες είναι μεγάλοι κύκλοι. Με την Ελλειπτική Γεωμετρία υπήρξε πειραματική επαλήθευση μερικών βασικών προβλέψεων της θεωρίας της Σχετικότητας (όπως η καμπύλωση των φωτεινών ακτίνων στο διάστημα) που δεν μπορούσε να εξηγηθεί μόνο με την Ευκλείδεια Γεωμετρία. Δείτε δύο σχετικά βίντεο.
Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014
Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014
Αξιολόγηση αποσπάσματος οδηγού μελέτης στην εξ αποστάσεως διδασκαλία των Μαθηματικών: το Πυθαγόρειο Θεώρημα
Αξιολόγηση e-Learning: "Πυθαγόρειο Θεώρημα"
Αξιότιμοι συνάδελφοι με το πρόγραμμα αυτό σκοπεύουμε να αξιολογήσουμε ένα εξ αποστάσεως σχέδιο μαθήματος για μαθητές που για κάποιους λόγους δεν μπορούν να το παρακολουθήσουν μέσα στην σχολική τάξη. Θα ήταν πολύ χρήσιμη για μας η βοήθειά σας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων σε περίπτωση συμμετοχής σας.
Τι είναι το "Πυθαγόρειο Θεώρημα"
Το σχέδιο αυτό απευθύνεται σε μαθητές της Β' Γυμνασίου και έχει ως σκοπό την διδασκαλία του Πυθαγορείου Θεωρήματος με την χρήση των ΤΠΕ. Μετά το πέρας της διδασκαλίας οι μαθητές θα πρέπει να είναι σε θέση:
Σε επίπεδο γνώσεων
- Να διατυπώνουν το Πυθαγόρειο Θεώρημα λεκτικά, σχηματικά και συμβολικά.
Σε επίπεδο δεξιοτήτων
- Να μπορούν να μεταβάλλουν τις παραμέτρους στο δυναμικό περιβάλλον του Geogebra και να εικάζουν την σχέση μεταξύ των πλευρών ενός ορθογωνίου τριγώνου.
- Να υπολογίζουν μια άγνωστη πλευρά ενός ορθογωνίου τριγώνου όταν είναι γνωστές οι άλλες δύο.
Σε επίπεδο στάσεων
- Να εκτιμήσουν το λογισμικό Geogebra ως εξ αποστάσεως μαθησιακό εργαλείο στα Μαθηματικά.
- Να εκτιμήσουν την χρήση των εμπλουτισμένων διαδραστικών βιβλίων του Υπουργείου Παιδείας στο μάθημα των Μαθηματικών.
Η αποστολή σας
Αυτό που ζητάμε από σας είναι να αξιολογήσετε έναν οδηγό μελέτης που θα δοθεί στους μαθητές για την εξ αποστάσεως διδασκαλία του Πυθαγορείου Θεωρήματος και να καταγράψετε ενδεχόμενα λάθη, ασάφειες ή ακόμα και ενστάσεις. Στη συνέχεια θα ήταν πολύ βολικό για μας να παραθέσετε όλες σας τις απόψεις σε μια παράγραφο και να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο που ακολουθεί.
Οι οδηγίες προς τους μαθητές για την διδασκαλία του Πυθαγορείου Θεωρήματος
Αγαπητέ μαθητή στην ενότητα αυτή θα μελετήσεις το Πυθαγόρειο Θεώρημα.
Επισκέψου τον σύνδεσμο http://tube.geogebra.org/material/show/id/217881 για να βρεθείς στο περιβάλλον του Geogebra, πάτησε δεξιά το κουμπί "Go to the Student Worksheet" και ακολούθησε τα επόμενα βήματα:
- Διάβασε και εκτέλεσε τις οδηγίες στο πάνω μέρος της σελίδας.
- Για να δεις τα βήματα κατασκευής του Πυθαγορείου Θεωρήματος πήγαινε στο κάτω μέρος της οθόνης και επέλεξε είτε το "play", είτε τα δεξιά-αριστερά βελάκια.
2η Δραστηριότητα
30 λεπτά
Μελέτησε το Πυθαγόρειο Θεώρημα από το σχολικό σου βιβλίο στις σελίδες 127-128 χωρίς την υποενότητα "Αντίστροφο του Πυθαγορείου Θεωρήματος".
Μελέτησε τα δύο μικροπειράματα στο διαδραστικό σου βιβλίο στον σύνδεσμο: http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGYM-B105/386/2552,9976/ Τους συνδέσμους θα τους βρεις πριν από την ενότητα "Αντίστροφο του Πυθαγορείου Θεωρήματος".
1η Άσκηση Αυτοαξιολόγησης
10 λεπτά
Απάντησε στις ερωτήσεις κατανόησης στην σελίδα 130 του σχολικού σου βιβλίου.
2η Άσκηση Αυτοαξιολόγησης
30 λεπτά
Λύσε την άσκηση 3 στην σελίδα 130 του σχολικού σου βιβλίου.
Τις απαντήσεις για τις δύο παραπάνω ασκήσεις θα τις βρεις στο τέλος του βιβλίου. Αν δεν έχεις απαντήσει σωστά σε κάποιες από αυτές, μην απογοητεύεσαι γιατί θα σου δωθούν κι άλλες ευκαιρίες να εμπεδώσεις τις γνώσεις σου. Αν πάλι απάντησες σε όλες σωστά, τότε συνέχισε έτσι!!!
Τα ευρύματά σας
Στην συνέχεια ζητάμε από σας να αξιολογήσετε τον παραπάνω οδηγό μελέτης ως προς:
- Την αντιστοιχία των διδακτικών στόχων με το περιεχόμενο του υλικού
- Την ικανοποίηση των στόχων της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
- Την σαφήνεια των οδηγιών του οδηγού μελέτης
- Την πληρότητα του περιεχομένου
- Την επάρκεια των δραστηριοτήτων και των ασκήσεων αυτοαξιολόγησης (ανατροφοδότηση)
- Την προσβασιμότητα στις πηγές
- Την δυσκολία διαχείρισης των δραστηριοτήτων με χρήση του λογισμικού Geogebra
- Την επάρκεια αυτόνομης μάθησης
- Την παρουσίαση του υλικού
Φύλλο αξιολόγησης
Εντοπισμός
|
Περιγραφή
|
Ευρύματα
|
Βαθμός
|
Προτάσεις
|
Αναφέρετε τις δυσκολίες που εντοπίσατε στο υλικό
|
Περιγράψτε συγκεκριμένα την κάθε περίπτωση
|
Αναφέρετε τα προβληματικά σημεία
|
Βαθμολογήστε από 0 έως 5
0 - κανένα πρόβλημα
5 - μέγιστο πρόβλημα
|
Δώστε εναλλακτικές προτάσεις στα προβληματικά σημεία
|
Πηγές: Dream Bazaar, Scenario, Test My Prototype και Heuristic Evaluation
Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014
Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014
Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014
Σενάριο για την διδασκαλία της έλλειψης
Γνωστική περιοχή: Μαθηματικά Κατεύθυνσης Β’ Λυκείου
Θέμα: Ο γεωμετρικός τόπος της έλλειψης και οι εφαρμογές της
Τεχνολογικά εργαλεία
ΣΚΕΠΤΙΚΟ
Βασική ιδέα
ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Σε ποιους απευθύνεται
Χρόνος υλοποίησης
Χώρος υλοποίησης
Προαπαιτούμενες γνώσεις
Οι μαθητές πρέπει να:
Κοινωνική ενορχήστρωση της τάξης
Στόχοι
Με τη διδασκαλία αυτού του μαθήματος επιδιώκεται, οι μαθητές:
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ
Ροή εφαρμογής των δραστηριοτήτων
Οι μαθητές διαπραγματεύονται τις παρακάτω δραστηριότητες.
Δραστηριότητα 1
- Ορισμός της έλλειψης
- Εξίσωση έλλειψης
- Ιδιότητες έλλειψης
- Εκκεντρότητα έλλειψης
- Εφαπτομένη έλλειψης
- Ανακλαστική ιδιότητα
- Εφαρμογές της έλλειψης στην καθημερινότητα
Θέμα: Ο γεωμετρικός τόπος της έλλειψης και οι εφαρμογές της
Τεχνολογικά εργαλεία
To σενάριο προτείνεται να εφαρμοστεί με τη χρήση βιντεοπροβολέα και υπολογιστή και μέσω του λογισμικού προγράμματος Geogebra.
Βασική ιδέα
Οι μαθητές με τη βοήθεια του λογισμικού θα μελετήσουν την κατασκευή του γεωμετρικού τόπου της έλλειψης και μεταβάλλοντας τις παραμέτρους της θα ανακαλύψουν τα βασικά χαρακτηριστικά της.
Προστιθέμενη αξία
Η επιλογή ενός τέτοιου σεναρίου έχει πολλαπλά κέρδη για τη διδασκαλία αλλά και για τους δύο εμπλεκόμενους σε αυτήν μαθητή και καθηγητή. Αναλυτικότερα, ο μαθητής χτίζει τη γνώση με εποπτικό τρόπο, ακριβή και ευπαρουσίαστα σχήματα της καμπύλης για τις διάφορες τιμές των παραμέτρων και έτσι δεν γενικεύει συμπεράσματα που ενδεχομένως να προέκυπταν από ένα και μόνο στατικό σχήμα του πίνακα. Οι νέες τεχνολογίες είναι πιο κοντά στην καθημερινότητα του μαθητή και η εισαγωγή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία έχει ως σκοπό τη βελτίωση της σχέσης μαθητή – Μαθηματικά. Οι μαθητές γίνονται οι ίδιοι ερευνητές δίνοντας τις δικές τους ιδέες και καταλήγοντας σε δικά τους συμπεράσματα με αποτέλεσμα την επισφαλή γνώση, ενώ η τεχνολογική υποδομή βοηθά προς την κατεύθυνση αυτή. Από την άλλη πλευρά, ο εκπαιδευτικός δοκιμάζει σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και κάνει την καθημερινότητά του ενδιαφέρουσα, κερδίζει χρόνο αλλά και την προσοχή των μαθητών εφαρμόζοντας το σενάριο που έχει οργανώσει και αναπροσαρμόζει εύκολα το τελευταίο ανάλογα με τις συνθήκες που έχει να αντιμετωπίσει. Δίνεται η ευκαιρία στο μαθητή να γίνει συνεργάτης στο διδακτικό έργο του εκπαιδευτικού με αποτέλεσμα οι ρόλοι των δύο να εναλλάσσονται. Προφανώς, για την καλύτερη διεξαγωγή ενός τέτοιου σεναρίου πρέπει να υπάρχει υλικοτεχνική υποδομή και ενθάρρυνση απ’ όλο το σχολικό περιβάλλον, καθηγητές και διεύθυνση, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας της σχολικής ζωής και του ρόλου του σχολείου στην κοινωνία γενικότερα.
Σε ποιους απευθύνεται
To σενάριο απευθύνεται στους μαθητές που διδάσκονται Μαθηματικά Κατεύθυνσης στη Β’ Λυκείου.
Χρόνος υλοποίησης
Για την εφαρμογή του σεναρίου εκτιμάται ότι απαιτούνται 4-6 διδακτικές ώρες. Εναλλακτικά μπορεί να διατεθούν 3 - 4 διδακτικές ώρες για την υλοποίηση μέρους του σεναρίου και οι υπόλοιπες δραστηριότητες να δοθούν ως εργασία στον ελεύθερο χρόνο των μαθητών.
Χώρος υλοποίησης
To σενάριο θα διεξαχθεί εξ' ολοκλήρου στην σχολική αίθουσα με τη χρήση ενός υπολογιστή και βιντεοπροβολέα και μέρος αυτού θα δοθεί υπό τη μορφή εργασίας στον ελεύθερο χρόνο των μαθητών με αναπροσαρμογή των δραστηριοτήτων και φύλλων εργασίας.
Προαπαιτούμενες γνώσεις
Οι μαθητές πρέπει να:
- Ορίζουν τις έννοιες γεωμετρικός τόπος και καμπύλη
- Καταγράφουν τις εξισώσεις του κύκλου και της παραβολής
- Ορίζουν και κατασκευάζουν την απόσταση σημείου από ευθεία
- Κατασκευάζουν παράλληλες και κάθετες ευθείες
- Ορίζουν την εφαπτομένη της παραβολής σε ένα σημείο αυτής
- Διατυπώνουν την ανακλαστική ιδιότητα της παραβολής
- Έχουν κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις του λογισμικού Geogebra
Στους μαθητές θα δοθούν κατάλληλα φύλλα εργασίας που θα εκπονήσει ο διδάσκων και αναλυτικές οδηγίες (προφορικά ή γραπτά) για την υλοποίηση του σεναρίου.
Η κωνική τομή της έλλειψης παρουσιάζεται μέσω του λογισμικού. Οι μαθητές καλούνται να εφαρμόσουν τις γνώσεις που ήδη έχουν με σκοπό να ανακαλύψουν τις ιδιότητες, την εφαπτομένη και την ανακλαστική ιδιότητα της έλλειψης, πράγμα εύκολο αφού πρόκειται για εφαρμογή των όσων έχουν μάθει στην παραβολή. Επίσης, τους δίνεται η δυνατότητα για εικασίες και παρατηρήσεις. Δίνονται κατάλληλα φύλλα εργασίας στα οποία οι μαθητές καλούνται να εφαρμόσουν αυτά που έχουν διαπραγματευτεί νωρίτερα κάτι που κάνει τη διδασκαλία βιωματική. Ο καθηγητής έχει το ρόλο του διοργανωτή. Αφήνει τους μαθητές να ενεργήσουν και επεμβαίνει όποτε κρίνεται απαραίτητο.
Στόχοι
Με τη διδασκαλία αυτού του μαθήματος επιδιώκεται, οι μαθητές:
- Να μπορούν να διακρίνουν πότε μία εξίσωση είναι εξίσωση έλλειψης και να βρίσκουν τις εστίες, τις κορυφές και την εκκεντρότητά της.
- Να διατυπώνουν τις βασικές ιδιότητες της έλλειψης και την ποικιλία των εφαρμογών αυτής.
- Να γράφουν την εξίσωση της εφαπτομένης σ΄ ένα σημείο της έλλειψης.
- Να διευρύνουν το πεδίο των γεωμετρικών τους γνώσεων με γραμμές εκτός της ευθείας και του κύκλου.
- Να μπορούν να χτίζουν νέα γνώση πάνω στην υπάρχουσα.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ
Ροή εφαρμογής των δραστηριοτήτων
Οι μαθητές διαπραγματεύονται τις παρακάτω δραστηριότητες.
Δραστηριότητα 1
Στόχος της δραστηριότητας αυτής είναι η κατασκευή του γεωμετρικού τόπου της έλλειψης. Δίνεται, λοιπόν, ο ορισμός της έλλειψης στους μαθητές και το ακόλουθα σχήματα:
Καλό θα είναι ο καθηγητής να έχει ετοιμάσει τα αρχεία του λογισμικού από πριν.
Οι μαθητές με την κατάλληλη καθοδήγηση καταλήγουν στην κατασκευή της έλλειψης ως το σύνολο των σημείων που διαγράφουν οι κύκλοι με κέντρα τις δύο εστίες και άθροισμα των ακτίνων τους σταθερό και ίσο με 2α.
Δραστηριότητα 2
Αποδεικνύεται από τον καθηγητή σε συνεργασία με τους μαθητές η εξίσωση της έλλειψης. Εναλλακτικά, εργάζονται οι μαθητές μόνοι τους ή ανά δύο και συζητούν τα αποτελέσματά τους. Συνίσταται το δεύτερο σε περίπτωση που υπάρχει χρόνος.
Δραστηριότητα 3
Αφού διαπραγματευόμαστε την εξίσωση της έλλειψης στην περίπτωση που οι εστίες της βρίσκονται στον άξονα x΄x, αφήνουμε τους μαθητές να εικάσουν το σχήμα και την εξίσωση της έλλειψης σε περίπτωση που οι εστίες της βρίσκονται στον άξονα y΄y.
Οι μαθητές βγάζουν μόνοι τους τις ομοιότητες και τις διαφορές των ελλείψεων στις δύο περιπτώσεις.
Δραστηριότητα 4
Σκοπός της δραστηριότητας αυτής είναι να ανακαλύψουν οι μαθητές τις ιδιότητες της έλλειψης. Δίνεται χρόνος και γίνεται επαλήθευση των αποτελεσμάτων.
Δραστηριότητα 5
Η δραστηριότητα που ακολουθεί αφορά την εκκεντρότητα της έλλειψης. Οι μαθητές παρατηρούν τις μεταβολές στο σχήμα της έλλειψης όταν αλλάζει η εκκεντρότητά της.
Δραστηριότητα 6
Παρουσιάζεται η ανακλαστική ιδιότητα και οι εφαρμογές της στην Ιατρική, την κίνηση των πλανητών και τις ακουστικές στοές.
Τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν
Το σενάριο προτείνεται να διεξαχθεί με τη βοήθεια του λογισμικού Geogebra. Το συγκεκριμένο λογισμικό δίνει τη δυνατότητα να δουν οι μαθητές τη μεταβολή των σχημάτων όταν αλλάζουν οι παράμετροι της έλλειψης και να μελετήσουν τις οριακές θέσεις αυτής.
Επέκταση
Ως προς την επέκταση οι μαθητές μελετούν την οριακή περίπτωση κατά την οποία οι εστίες της έλλειψης ταυτίζονται. Παρατηρούν ότι πρόκειται για κύκλο και επαληθεύουν την εξίσωση, τις ιδιότητες και την εξίσωση εφαπτομένης.
Αξιολόγηση μετά την εφαρμογή
Ως προς τις επιδιώξεις του σεναρίου: Ο εκπαιδευτικός ελέγχει κατά πόσο επιτεύχθηκαν οι στόχοι του σεναρίου και εξετάζει του λόγους για τους οποίους κάποιοι δεν εκπληρώθηκαν ώστε να παρέμβει ανάλογα στο σενάριο και να κάνει την απαραίτητη ανατροφοδότηση.
Ως προς τα εργαλεία: Ο εκπαιδευτικός ελέγχει την ευκολία με την οποία οι μαθητές αξιοποίησαν τα εργαλεία του προτεινόμενου λογισμικού και των περιγραφών των φύλλων εργασίας. Αφού αξιολογήσει τα δεδομένα του επεμβαίνει ανάλογα στο σενάριο για την επόμενη εφαρμογή.
Ως προς την διαδικασία υλοποίησης: Ο εκπαιδευτικός αξιολογεί την διαδικασία υλοποίησης του σεναρίου αξιολογώντας τα στοιχεία που δεν δούλεψαν καλά και προσαρμόζει το σενάριο.
Ως προς την προσαρμογή και επεκτασιμότητα: Η δυνατότητα επέκτασης του σεναρίου και η ευκολία προσαρμογής σε ένα σχολικό περιβάλλον ή στην διδακτική ατζέντα ενός εκπαιδευτικού ή στην κουλτούρα μιας σχολικής τάξης είναι ένα από τα στοιχεία που το καθιστούν σημαντικό. Ο εκπαιδευτικός πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του αυτές τις παραμέτρους και να προσαρμόσει το σενάριο ανάλογα. Ιδιαίτερα όταν εφαρμόσει το σενάριο πολλές φορές και σε διαφορετικές τάξεις ή ανταλλάξει ιδέες με άλλους συναδέλφους του θα έχει δεδομένα με τα οποία θα μπορεί να κάνει ουσιαστικές προσαρμογές.
Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014
5ο Θερινό Πανεπιστήμιο της ΑεξΑΕ
Άνδρος, 21-26 Ιουλίου 2014
Καινοτόμες Διδακτικές Πρακτικές και Γραπτός Επιστημονικός Λόγος. Ας τους μάθουμε πως να μαθαίνουν: Καινοτομία - Διδασκαλία - Επιστήμη.
Διοργάνωση: Ε.Δ.Α.Ε.
Καινοτόμες Διδακτικές Πρακτικές και Γραπτός Επιστημονικός Λόγος. Ας τους μάθουμε πως να μαθαίνουν: Καινοτομία - Διδασκαλία - Επιστήμη.
Διοργάνωση: Ε.Δ.Α.Ε.
Τρίτη 3 Ιουνίου 2014
School & Science Museum
Τετάρτη 21 Μαΐου 2014, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Κιλκίς.
Παρουσίαση της εμπειρίας μου από το Πρόγραμμα Ενδοϋπηρεσιακής Κατάρτισης Comenius με τίτλο School & Science Museum στο οποίο συμμετείχα κατά τον μήνα Φεβρουάριο του 2014. Ευχαριστώ το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για την ευκαιρία που μου έδωσε να παρακολουθήσω το σεμινάριο αυτό αλλά και την διευθύντρια, τους συναδέλφους και τους μαθητές μου για την κατανόηση που έδειξαν στις μεταβολές του ωρολογίου προγράμματος κατά την απουσία μου.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)